Systeembeheer

Systeembeheer is één van de belangrijkste processen binnen uw organisatie. Als ‘de computer eruit ligt’, is iedereen onthand en direct minder productief. Microsens heeft jarenlange ervaring met preventief systeembeheer. Bij grote en kleine bedrijven. Vooral in netwerkbeheer, werkplekbeheer en serverbeheer. Ons belangrijkste motto? Voorkomen is beter dan herinstalleren.

Serverbeheer

Servers zijn de vitale organen van uw organisatie. Met preventief beheer voorkomt u storingen en anticipeert u op veranderingen. Microsens monitort en controleert uw servers periodiek en zorgt voor updates. Wij beheren Windows, Linux en mainframe-servers. Of het nu gaat om servers voor files, print, database of mail, virtuele servers of fysieke servers, u kunt erop rekenen dat wij met de juiste tools en beheerstrategieën uw server in topconditie houden.

Netwerkbeheer: van eenvoudig tot complex

Bestaat uw netwerk uit enkele of tientallen systemen? Werkt het via LAN, WAN of internet? Via een Cisco high-end router of eenvoudige managementswitches? Geen enkel probleem. Microsens heeft de kennis en ervaring in huis om al uw ICT-systemen met elkaar te laten communiceren in een netwerk dat altijd beschikbaar is. We monitoren en onderhouden uw netwerk, maar zorgen ook voor een back-up, zodat u gewoon kunt doorwerken, als zich toch een storing voordoet.

Werkplekbeheer: elke werkunit winstgevend

Wij zien een werkplek als een productie-unit, ook op kantoor. De werkplekunit heeft drie componenten: hardware, mens en beheer. Samen met u definiëren we het beste rendement voor elke werkplek. Dat beheren we en daarover krijgt u real-time informatie. Zien we de kostprijs van een unit stijgen? Dan is misschien de hardware aan vervanging toe of heeft de medewerker een training nodig. Werkplekbeheer laat u anticiperen op kosten, zodat elke productie-unit met zo weinig mogelijk downtime zo optimaal mogelijk functioneert. Dat is rendement.

Systeembeheer volgens Microsens

  • Serverbeheer, netwerkbeheer en werkplekbeheer
  • Met preventief beheer anticiperen op kosten
  • Keuze uit betrouwbare technieken, zoals Microsoft, Citrix, VMware