Systeembeheer

Wanneer 'het netwerk eruit ligt' binnen een organisatie, zijn veel mensen direct onthand. Systeembeheer is daarom belangrijk. Een systeembeheerder is verantwoordelijk voor een goede werking van de IT binnen een organisatie. Zo zorgt een systeembeheerder ervoor dat besturingssystemen up-to-date zijn en dat servers worden onderhouden. MicroSense heeft jarenlang ervaring met preventief systeembeheer - vooral netwerkbeheer, werkplekbeheer en serverbeheer - bij grote en kleine bedrijven. Ons motto? Voorkomen is beter dan herinstalleren.

Netwerkbeheer:

van eenvoudig tot complex Bestaat uw netwerk uit enkele of tientallen systemen? Werkt het via LAN, WAN of internet? Via een Cisco high-end router of eenvoudige managementswitches? Het maakt voor MicroSense niet uit. MicroSense heeft de kennis en ervaring in huis om al uw ICT-systemen met elkaar te laten communiceren in een netwerk dat altijd beschikbaar is. Wij monitoren en onderhouden al uw netwerken en zorgen ook voor een back-up. U kunt dan altijd doorwerken, ook als zich een storing voordoet.

Werkplekbeheer:

elke werkunit winstgevend MicroSense ziet een werkplek als een productie-unit, bestaande uit drie componenten: hardware, mens en beheer. Samen met u bepalen wij het gewenste rendement voor elke werkplek om vervolgens de werkplek onder de loep te nemen en te monitoren. Zien wij de kostprijs van een unit stijgen? Misschien is de hardware aan vervanging toe of heeft de medewerker een training nodig. Wij zoeken het voor u uit. Het doel van werkplekbeheer is om elke productie-unit met zo min mogelijk downtime optimaal te laten functioneren. Dat is rendement.

Serverbeheer:

vitale organen in topconditie Servers zijn de vitale organen van een organisatie. Met preventief serverbeheer voorkomt u storingen en anticipeert u op veranderingen. Preventief serverbeheer bij MicroSense betekent dat wij uw servers periodiek monitoren, controleren en dat wij zorgen voor de nodige updates. Dit doen wij voor Windows, Linux en mainframe-servers. Van servers voor files of mail tot virtuele servers. Alles voor servers met een topconditie.

Systeembeheer bij MicroSense

  • Netwerkbeheer, werkplekbeheer en serverbeheer;
  • Preventief beheer voor optimaal rendement;
  • Keuze uit betrouwbare technieken zoals Microsoft, Citrix en VMware.