Server consolidaties

Hoeveel servers heeft uw bedrijf? En gebruikt u de capaciteit daarvan optimaal? Met serverconsolidatie helpen we u om uw servers efficiënter in te richten. Zo bespaart u fysieke ruimte, tijd en kosten aan beheer en bezuinigt u op energie en stroomkosten.

Serverconsolidatie: een maatpak voor uw ICT-dienstverlening

Bij serverconsolidatie laat u het aantal servers en hun capaciteit precies passen bij uw ICT-behoefte. Geen aparte server meer voor elke afzonderlijke toepassing, zoals een fileserver, een printserver, een databaseserver, maar verschillende functionaliteiten optimaal gecombineerd op één systeem.

U bespaart kosten, ruimte en tijd. Bovendien wint u aan flexibiliteit en beschikbaarheid. Als bijvoorbeeld een (deel van een) server uitvalt, kan een ander gedeelte dat snel en gemakkelijk overnemen. Met minimale downtime.

Wij consolideren zowel naar fysieke servers als naar virtuele servers in de cloud.

Virtualisatie: serverconsolidatie in de cloud

Virtualisatie komt steeds meer voor om fysieke servers te consolideren. Het principe is hetzelfde als bij fysieke serverconsolidatie, alleen is er nu maar één fysieke server met een extra softwarelaag waarop verschillende virtuele machines (servers) draaien. Omdat de hardware buiten uw bedrijf is geïnstalleerd, is een gevirtualiseerde omgeving nog beter beheersbaar met minder kans op storingen.

Serverconsolidatie volgens Microsens

  • Serverconsolidatie naar fysieke servers of virtuele servers in de cloud
  • Keuze uit betrouwbare technieken, zoals Microsoft, Citrix, VMware
  • Ook lonend voor kleine omgevingen