Beveiliging

Hoe veilig is uw computer netwerk? En de verbinding met internet? Volgens Syntens Innovatiecentrum is één op de vijf MKB-ondernemingen de dupe van digitale incidenten, zoals inbraak, misbruik - ook van identiteit - of dataverlies.  Netwerkbeveiliging is dus een serieuze zaak. U laat de voordeur van uw huis toch ook niet altijd openstaan?

Netwerkbeveiliging: geen product maar een proces

Netwerkbeveiliging is een kwestie van goed voorbereid zijn, risico’s afwegen en goed sturen. Veel bedrijven installeren een firewall en een virusscanner en denken dat hun netwerk veilig is. Maar schijn bedriegt. Computerbeveiliging is geen product, maar een continu proces. Tenminste, dat vindt Microsens.

Analyseren, beveiligen, monitoren

Natuurlijk zorgen ook wij ervoor dat u de juiste beveiligingstools hebt. Maar we gaan verder. We analyseren uw situatie. Hoe open is of moet uw organisatie zijn op internet? Wat zijn uw bedrijfsrisico’s? Samen met u nemen we alle maatregelen die nodig zijn om uw ICT zo veilig mogelijk te maken.

Daarna blijven wij uw beveiliging monitoren met uitgebreide checklists voor netwerk, toegangsprotocollen en data. Proactief en reactief. En we zorgen voor een up-to-date herstelplan, mocht er toch iets gebeuren.

Netwerkbeveiliging volgens Microsens

  • Optimale ICT-beveiliging op basis van realistisch ingeschatte risico’s
  • Beveiliging op maat die past bij wat uw organisatie nodig heeft
  • Up-to-date houden van firmware
  • Periodieke uitvoering van veiligheidschecklists voor netwerk, toegangsprotocollen en data